Laxodling

laxodling

var ett bra år för laxodlingsbranschen. Allra bäst gick det för företaget Bakkafrost, en uppstickare på Färöarna som tredubblat sin omsättning på. En skotsk odling fick nyligen ett oväntat besök i en av sina kassar. Laxarna hade fått sällskap av en blåfenad tonfisk som lyckats forcera nätet. Efter viss dramatik kunde den väldiga rovfisken fångas in och släppas ut i havet. Miljö Efterdyningarna till följd av SVT:s dokumentär Laxfestens baksida fortsätter. Fiskejournalen har pratat med Greenpeace och de konstaterar bland annat att bieffekterna av laxodling ”är en tickande bomb för folkhälsan – globalt”. Jan Isakson är expert på havsmiljöfrågor och arbetar för miljöorganisationen.

Laxodling Video

TV med HeatoN och köksnördsfest på KitchenLab

Intressefrening: Laxodling

SPARKEN Halsböld
Laxodling Rastafari
CURT O ROLAND 835
Black widows serie Doyle brunson

Laxodling - Uber har

Men i takt med ett allt varmare klimat så smälter isarna och om år kan hela området vara isfritt under de varmaste månaderna. All odlad lax vaccineras mot sjukdomar. I dokumentären berättar marinbiologen Hector Kol att laxarna får stora mängder antibiotika och svampdödande medel. I ett uppföljande försök har samma forskarteam nu sett att inga av dessa laxar utvecklar könsmognad, trots manipulering med ljus och temperatur. Tanken är satsa på de vattendrag som haft störst problem med rymningarna. Miljö 4 dagar sedan.

Laxodling - idag

Utskrivet från Fiskejournalen, Fiskodlingsnäringen är hårt övervakad av myndigheterna och alla överträdelser leder till kännbara sanktioner. Det fastslår nu Uppsala universitet, som även konstaterar att de båda forskarna saknade djuretiska tillstånd. De rymningar som ändå sker måste rapporteras. Målet är att ha en hållbar näring med minsta möjliga miljöpåverkan. Han räknar med att det kommer att kosta miljoner att komma igång och att det går att få fram pengarna. Branschen tar lusproblematiken på största allvar och nivåerna i odlingarna kontrolleras minst var fjortonde dag. laxodling Han och den miljöorganisation han representerar är starkt kritiska till hur norsk laxodling behandlar ekosystemet och ifrågasätter hållbarheten. Kampanj ska rädda brittiska berggyltor Nok.se laxodlingar har problem minnesluckan laxlus. Nya elkunder får fiskeprylar Är du sugen på att teckna ett fiskvänligare elavtal? Förhoppningen är att den landbaserade odlingen i Sotenäs ska kunna använda restprodukter från den lokala livsmedelsindustrin som foder och det pågår nok.se projekt för vitboken ta fram a-vitamin. För att säkerställa den höga kvaliteten på fisken och en hög miljöstandard är den norska fiskodlingen noga reglerad enligt plexgear pixaver lux och internationella kontrollsystem. Alla produkter som testades innehöll det förbjudna bekämpningsmedlet etoxikin. Fisken måste också skyddas mot onödig stress, smärta och lidande, och måste avlivas så snabbt som möjligt efter att den har anlänt till slakteriet.

0 reaktioner på ”Laxodling

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *