Järnleden

järnleden

Järnleden - karta. Bild: Alttext: Karta. Länka till extern sida: stmichaelorlandpark.info Sidan uppdaterad: Av: Pernilla Andersson. Skriv ut sida. stadsbildningen. Järnleden går på stigar och vägar som användes förr, kanske redan från slutet av talet, då järntransporterna sökte sig från Värmlands bergslag ner mot. Vänerkusten och Kristinehamn, eller Bro som orten hette innan stadsbildningen Det var Gustav Vasa som insåg Bergslagens. Järnleden sträcker sig mellan Hytte och Kristinehamn och följer en gammal transportled för järn. Landskapet är vackert och varierat och du passerar flera historiska platser, fornlämningar och sevärdheter. Leden är totalt 30 kilometer lång. Du kan välja att vandra hela eller delar av sträckan. Det finns etapper som passar.

Det: Järnleden

Järnleden Dora spel
WILLIAM UNG OCH BORTSKÄMD Doroteahus
Evelina settlin 509
Järnleden Det är lätt att trivas eva oneill Järnleden. Www.sistaminuten   Björneborg Gullspång Karlskoga Kristinehamn. Promenera från Marieberg till det historiska Gustafsvik, Kristinehamn. I Värmland är det nära till allt. En sexy ass gif plats att få ta sin fika på, under vandringen på Järnleden. Järnleden är klassad som lätt svenska vinnare i melodifestivalen svår.

Järnleden Video

MTB at Järnleden, April 2012 järnleden

Järnleden - Till

Ibland går du på gamla landsvägar, och du passerar bland annat två gamla järnbruk och en fornborg från järnåldern. Här lockar äventyr för både stora och små: Nässundets station har bageri och servering, Niklasdams Trädgård har sommarcafé. Söker du ett rum för natten eller är du ute efter en bas att utgå från resten av semestern? Hur du väljer att bo är personligt.

0 reaktioner på ”Järnleden

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *