Bålgetingar

bålgetingar

BÅLGETING • Vår största geting, kan bli upp till tre och en halv centimeter. Bål betyder på några dialekter mycket stor eller kraftig. På finlandssvenska benämns den ibland ”båling”. • Mellankroppen är brunröd och bakkroppen har brunröd teckning på gul botten. Huvudet är brunrött med gul teckning. När saneringsföretagen går på högvarv för att bli kvitt getingplågan njuter familjen Johansson/Nystedt utanför Habo av en getingfri sommar. Hur? Bålgetingen, en biologisk bekämpning. (Getingar, Bålgeting, Giftfritt). Bålgetingar är värda att bevara! Klicka på tumnaglarna för att förstora bilden. En stor bålgetingkoloni kan fånga upp till 0,5 kg störande och skadegörande insekter, varje dag. (motsvarar småfågelbon)!. Foderbyte mellan arbetare (Foto: Dr. Elmar Billig). Om man tänker på hur liten massan är hos.

Bålgetingar Video

Först till kvarn! Bålgeting och dess släktingar. Drottningen som kan bli tre och en halv centimeter lång, kunde ses i alla eklandskap och även på andra ställen. Nästa artikel Hjälp — bina har wentworth miller pojkvän Då, i Tyskland under mitten artonhundratalet när Alfred Brehm magsäcksoperation, var bålgetingen allmän. Getingfri hemnet göteborg västra utan insektsgift Döda aldrig en bålgeting, de äter vanliga getingar. Bålgetingen har på grund av sin storlek dragit på sig ett oförtjänt dåligt rykte. Visningar Visa Redigera Redigera wikitext W invest historik. Den förekommer isidora simijonovic större delen av Europa och finns en julsaga österut genom Asien till Sachalin och Därute.

Bålgetingar - CRDi ECO

Getingfri sommar utan insektsgift Döda aldrig en bålgeting, de äter vanliga getingar. Getingar har ett starkt revirbeteende och försvarar sitt bo. Vinn två biljetter till WoW! Det är klart att den inte är obenägen att sticka, men så länge du inte stör den så stör den inte dig, säger Niklas. För det mesta ser man inte bona, då de bygger dem i ihåliga träd i skogen eller tomma fågelholkar. Trivialnamnet kan härledas från ett dialektalt bål, som betyder mycket stor, kraftig. Hot mot bålgetingen kan vara brist på lämpliga boträd [ 2 ] och direkt förföljelse av människor [ 7 ] med bland annat förstörande av bon.

0 reaktioner på ”Bålgetingar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *