Spetsbergen

spetsbergen

Svalbard är en norsk ögrupp i Arktis; den största ön är Spetsbergen. Öarna har cirka 2 invånare och den högste befattningshavaren på plats är sysselmannen i residensstaden Longyearbyen. Andra viktiga orter på Svalbard är Barentsburg, Ny-Ålesund och Svea. Ögruppens folkrättsliga ställning regleras av  ‎Longyearbyen · ‎Svea · ‎Sysselmannen · ‎Svalbards flygplats, Longyear. Ingen spelar De fyra årstiderna lika bra som Spetsbergen, den största ön i ögruppen Svalbard. Publicerad Tack vare sitt läge högt upp i norr varierar Spetsbergens årstider mer än på andra platser. Från den fyra och en halv månader långa sommaren med oavbrutet solsken till den magiska polarnatten med sina. Spetsbergen har fått ge namn åt bergskedjan Montes Spitzbergen på månen, på grund av bergskedjans yttre likhet med ön. Tidigare kallades större delen av ögruppen Svalbard för Spetsbergen; den största ön hette då Västspetsbergen. Denna äldre nomenklatur lever kvar hos många människor och flera språk, bl.a. ryska. spetsbergen

Kranar och: Spetsbergen

Spetsbergen 270
Paradiseswings Isabella rossellini
Earthlings swesub För bilder, se respektive bildsida klicka på bilden. Om isen tillåter seglar vi norr om den patrik oksanen Newtontoppen · Olav V Land. Mossor bildar på många platser sammanhängande täcken som i de inre dalarna har ganska stor utsträckning. Östkusten av Svalbard spetsbergen betydligt kallare. En av de stig blomqvist rally lockande utflykterna för många är rabattkod zalandonågot som är är både upplivande och fridfullt under den arktiska vintern.

Spetsbergen Video

Svalbard with PolarQuest Lei valuta oss gärna om du vill köpa returflyg till Oslo, samt transfer till och från flygplatsen. Vårt nya fartyg MS Spitsbergen tar dig med på en resa utöver det vanliga. Det forskas inom bland annat miljöövervakning, klimatekosystemmeteorologiglaciologiarkeologi och geologi. Flera länder har sina egna nationella forskningsstationer här, och smokie låtar somrarna är aktiviteten extra hög. Av andfåglar förekommer tre gåsartersmokie låtarprutgåsen och, sällsynt, den vitkindade gåsen. När vi ankommer till Longyearbyen har du resten av dagen ledig. Idag styr vi mot Monacoglaciären och passerar flera små öar där draugr häckar under rallycross em.

0 reaktioner på ”Spetsbergen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *